Cool Stuff / Bliv månedens artist / Vingard - Februar 2021

Vingard - Februar 2021

(fotograf: Mads Dalum Poulsen) 
 
Tine Vingaard er en af Aalborgs mest lovende singer/songwritere. Hun udgiver en ny single og tilhørende musikvideo d. 5. februar. Vi har taget en snak med hende om singlen, livet som musiker i en coronatid, og hvad tankerne er for 2021.
 
Lyt til Let them come her
 
Hej Tine. Du er aktuel med singlen Let them come. Hvad handler den om, og hvordan den blev til? 
I 2019 tog jeg alene til London i 3 uger for at skrive ny musik. Jeg troede, jeg skulle finde inspiration i storbyen, menneskerne og det pulserende liv, men jeg blev snydt. Kun 1 ud af 16 nye sange endte med at omhandle London, resten af sangene består af historier hjemmefra, som pludselig stod klart og tydeligt på afstand. Let Them Come er inspireret af min søsters valg af karriere inden for forsvaret. Jeg beundrer deres gejst og vilje til at kæmpe for andre. Dog kan jeg ikke undgå at sidde tilbage med et spørgsmål omkring hvorvidt, man giver for meget væk… I USA falder stolte soldater imens de bravt kæmper for deres land. De kommer sårede hjem fra kamp og flere med store konsekvenser, de skal leve med resten af livet. Hvornår er noget den risiko værd? Et spørgsmål jeg selv har meget svært ved at svare på og derfor kan jeg ikke have andet end beundring tilbage over for de som måtte vælge denne vej.
 
Du har efterhånden skrevet en del sange. Hvad kommer oftest først, når du skriver sange; teksten eller musikken? 
Det er meget forskelligt… Nogle dage har jeg et emne, en historie eller nogle ord som baner vej for stemningen i sangen og dermed også akkorderne. Andre dage er det måske en rytme eller et tempo som sætter gang i sangskrivningen. Da jeg skulle skrive hver dag i 3 uger i London tog jeg altid musik i ørerne til min morgenkaffe. Så sad jeg og hørte referencer, som jeg selv godt kan lide og fandt på den måde dagens spor.
 
Musikbranchen er hårdt ramt at corona-restriktionerne. Er der noget, der har været særligt svært i forhold til dit musikalske virke? Og hvad savner du allermest?
Altså, jeg synes jo det hele er rigtig svært. Jeg tror for mange at det handler om uvisheden og de konstant forlængede restriktioner. Det er ufatteligt svært at booke nogle koncerter, da spillesteder m.fl. er enormt påpasselige med ikke at love for meget. Jeg har selv fået aflyst en tysklandsturne i efteråret samt flere koncerter i Danmark siden marts 2020. På den anden side har det også givet liv til anderledes og nye ideer - f.eks. optog vi i sommers 3 lokale videoer for at sætte fokus på kulturen og i sensommeren livestreamede vi en koncert for Nordsøen Oceanarium. Men det er helt klart at det jeg savner mest er publikum - kontakten med publikum og nærværet under en koncert. Jeg håber snart at kunne tage hele mit band med ud foran folk igen!
 
Har du noget på tegnebrættet for 2021?
Let Them Come er den første ud af 6 singler som udkommer i 2021, så der vil være masser af musik tilgængeligt når året er omme. Den næste single hedder My Last Farewell og udkommer d. 26/03. Sangen er blevet en duet med den norske sangerinde Sol Heilo og glæder jeg mig rigtig meget til at dele resultatet med jer! 2021 er også året hvor jeg færdiggøre min kandidat ved Det Jyske Musikkonservatorium. Som det ser ud lige nu flytter jeg umiddelbart derefter til Berlin for at begå mig som musiker, artist og sangskriver. Jeg krydser selvfølgelig fingre for at verden når at åbne op igen til den tid!
 
Tak fordi du ville være med. Hvor kan man finde mere om dig og din musik?
Det var dejligt, jeg måtte være med. I kan finde alle links herunder:
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com