Demo og PR / Presse og PR

Presse og PR

 
Pressepakke
Det kan være en god idé at have en pressepakke klar, så du kan give hurtig respons, når bookere, pladeselskaber og nyhedsmedier henvender sig.
En pressepakke er typisk en zip-fil, der indeholder et tekstdokument med en velskrevet bandbeskrivelse samt et eller to gode bandfotos. Beskrivelsen skal normalt være kort og koncis, og uden for mange metaforer om, hvor kunstnerisk fantastisk jeres musik er. 
Du bør også inkludere jeres bandlogo i vektor-format, så spillestedet har nemmere ved at lave PR til arrangementet.
Og skriv evt. fotografens navn i bandfotoets filnavn. Så gør du det nemt for alle parter at huske, hvem fotografen er. 


Pressemeddelelser
Via PressWire kan du nemt og bekvemt udsende pressemeddelelser til landets musikjournalister og branchefolk. Selv om det primært er en abonnementløsning, så er det også muligt at betale pr. pressemeddelelse. Sidstnævnte er nok mest relevant for upcoming-musikerne. 
DiGiDi har fællesabonnement på PressWire. Så det kan være en fordel, hvis de allerede er ombord hos dem. Se mere her
 

Anmeldelser
Hvem vil anmelde min musik?
Der findes et hav af blogs og nyhedsmedier, der er baseret på anmeldelse af især ny musik. Hvilke du skal vælge kommer an på, hviken type musik du spiller osv.
  
Husk at undersøge hvad det enkelte nyhedsmedie ønsker at modtage i forbindelse med anmeldelser. Typisk skal man vedlægge en velskrevet bandbiografi, bandfoto og coverart i høj opløsning samt en CD. Husk at have bandfotos i både horisontal og vertikal. 
Mange tager sig ikke til takke med at få et link.
Og nogle medier ønsker kun at modtage materiale via en WeTransfer-fil, der inkluderer musik, cover og bio.
 
 
Salg af musik og merchandise
DiGiDi er en totalløsning, der tilbyder online salg af musik, merchandise og koncertbilletter samt et værktøj til at udsende pressemeddelelser og digitale radio-releases. Din musik bliver tilgængelig i cirka 120 lande og 400 online butikker. Din musik bliver samtidig tilgængelig på blandt andet iTunes, Spotify, TDC Play og CDon. Det koster 1.000 kr for en profil. Det kører på en særlig andelsordning. Se mere på hjemmesiden.  
 
Merch City er et dansk firma, der tilbyder håndtering af salg, fragt og logistik af bandmerchandise og albums med artisten i centrum. Se mere på hjemmesiden. 
 
Her kan du sælge din musik online og endda selv bestemme prisen og eventuelle rabatter. De tilbyder download i MP3 og FLAC-format. CDbaby er en af de store spillere på området. Tjek det ud. 
 
Bandcamp er hurtigt blevet et af de førende hjemsteder for bands. De tilbyder en totalløsning, med alt det man har brug for cirka. Meget populært og let tilgængeligt. 
 

Bibliotekets pligtaflevering
Der er ikke mange der ved det, men du har som dansk kunstner afleveringspligt, hvis du udgiver et stykke musik. Det betyder at du skal indsende to eksemplarer af din plade til Statsbiblioteket eller Det Kongelige Bibliotek, så de kan bevare den danske kulturarv.
Det er naturligvis ikke strafbart at undlade at aflevere et eksemplar. Men ved at bidrage så sikrer du, at du får dit eget komma i kulturarven. 
Her kan du læse mere om pligtaflevering.
  
 
Hjemmesider og online platforme
Det er vigtigt, at ens band er tilgængelig på internettet. Mange bands nøjes med en profil på Facebook og måske en kanal på YouTube. Men der er mange flere muligheder. På den ene side kan man sige, at jo flere steder I er repræsenteret, jo bedre er det. På den anden side, bør I dog ikke være involverede i flere sites, end I magter at holde opdaterede. Her er en oversigt over nogle af de mest brugte platforme. Du kender helt sikkert mange af dem i forvejen. 

Instagram
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com