Demo og PR / Print og tryk

Print og tryk

 
Der er vel to grunde til, at man bør lave merchandise. Dels for at reklamere for sig selv, men lige så meget for at tjene lidt ekstra penge, så udgifterne til transport, cd-produktion osv. kan blive dækket.
 
En god huskeregel er, at man bør designe sine T-shirts, så folk vil gå med dem, selv hvis de ikke havde noget med dit band at gøre. 
Det kan være en god idé at udlicitere opgaven, hvis I ikke selv er så ferme til design og artwork. Så kan I bruge tiden på musikken i stedet.
Lav evt. en deal med en lokal designer og tilbyd ham enten et engangsbeløb eller et beløb pr. solgt T-shirt.
 
Der er næsten ikke nogen grænser for, hvad man kan lave af merchandise. Den eneste grænse er størrelsen af ens publikum og demed ens budget.
Her er en oversigt over nogle af af de typiske typer merchandise:
T-shirts, hoodies, zip hoodies, hue, keyhangers, longsleeves, girlie shirts, caps, stickers, badges, broderede mærker, trusser, tanktops, svedarmbånd (kort og lang), guitarplektre, krus, pung, sticker til bil, bæltespænder, iPhonecovers, plakater, bandana, shorts, gummiarmbånd og skjorter.
Det er dog kun de største bands, der har hele sortimentet. De fleste vækstlagsbands starter ud med T-shirts og opgraderer i takt med at deres berøringsflade bliver større. Men det kan helt sikkert give mening at have andet end sorte T-shirts.  
 
De fleste trykkerier stiller en række tekniske krav til jeres grafik. Den skal typisk leveres i CMYK, vektor-format og minimum 300dpi opløsning. Men tjek hos den givne producent, da de har forskellige krav. Flere af dem tilbyder også at klare det for jer for en merbetaling. 
 
Opsætning af plakater:
Bemærk at det ikke er lovligt at opsætte plakater alle steder i byrummet. Det vil sige, at det kan resultere i en bøde, hvis I påklistrer jeres plakat på et elskab f.eks.
Aalborg Kommune havde oprindeligt en online oversigt over plakatsøjlerne i Aalborg. Den lader til at være væk nu. Kontakt kommunen for mere info om, hvor du lovligt kan opsætte dine plakater.
 
 
_________________________________________________________________  
 
Tryk af plakater, visitkort, stickers, backdrops og bannere
 
Vester Kopi - Aalborg
Her kan du få trykt plakater, flyers, stickers og visitkort. De har en afdeling i Aalborg.
 
Elefantprint - Skanderborg
Hos Elefantprint kan du få lavet bannere, bagtæpper/backdrops, roll-up's, klistermærker, plakater m.m.
 
Hos Vistaprint kan du få lavet et stort banner for omkring 900kr og 2.000 visitkort for cirka 300kr. De kan også levere T-shirts med print samt flyers.
  
_________________________________________________________________

Tryk af T-shirts osv.

 
Merch City - Aarhus
Tilbyder kvalitetstryk af T-shirts. De tilbyder ydermere også håndtering af salg og logistik af dit merchandise. Se mere på hjemmesiden og kontakt dem for mere info. 
 
Tekstil Tryk - Aarhus
Tekstil Tryk kan levere T-shirts, bannere og stickers med custom print.
De tilbyder både gummitryk, DTG og Solventtryk. 
 

_________________________________________________________________ 

Tryk af CD, vinyl og kassette
  
Meistrup - Allerød
Meistrup kan levere færdigtrykte CDer og kassettebånd med tryk. De har som sådan ikke minimumskrav til oplaget. Som en eksklusiv ting leverer de også XDmailcards (8cm CDer). 
 
Disc Manufacturing Services er bosat i England og leverer tryk af CDer, kassettebånd og vinyl.
 _________________________________________________________________

Badges og nøgleringe

Badgeland
Badgeland tilbyder en lang række badges i forskellige størrelser og udformninger. De laver også nøgleringe og køleskabsmagneter. Alt sammen med custom print.
 
_________________________________________________________________
 
Salg og distribution af merchandise
 
Merch City - Aarhus
 
Merchhub - Roskilde
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com