Cool Stuff / Bliv månedens artist / E:low - december 2020

E:low - december 2020

 
e:low er et nyt band fra Aalborg. De har allerede på kort tid udgivet både single og spillet flere koncerter. Vi har taget en snak med dem. God læselyst:
-----------------------------------------
 
Fortæl lidt om e:low 

Morten: “e:low er et fri-rum hvor man arbejder meget koncentreret på ting man synes er super fede! Projektet har alligevel været undervejs i nogle år, men alt det startede egentlig med Anders og Pernille.”

Pernille: “Ja. Anders og jeg mødte hinanden på musikstudiet på Aalborg Universitet.
Vi har været rigtig gode venner, lige siden vi startede på studiet, men det er først for 2 år siden, at vi seriøst er begyndt at lave musik sammen. Jeg tror bare, vi var et sted, hvor vi virkelig havde brug for e:low.”

Anders: “Da vi startede med at lave musik, var jeg midt i en lille krise i mit liv. Jeg nærmede mig de 30 år og følte, mit liv var ved at løbe ud mellem fingrene på mig. Jeg var bange for, at jeg aldrig ville udleve det potentiale, jeg følte, at jeg besad og ikke ville have noget at kigge tilbage på og være stolt af”.

“Selvom jeg har produceret musik siden gymnasiet, har det meste af det musik jeg har lavet endt med at dø på en harddisk. Jeg tror, det har skyldtes en kombination af frygt for ikke at være god nok og ikke at havde fundet det rigtige projekt. Det har aldrig været et problem at finde vokalister at arbejde med. Udfordringen har været at finde en, som deler de samme drømme og visioner, som jeg selv selv gør. En person man kan sparre med, som skubber dig frem og gør dig bedre og som er klar på at bruge de kræfter, det kræver at bygge noget op fra bunden… Uden jeg var klar over det, var Pernille i samme situation”.

Det var gennem lange samtaler om musik, drømme, ambitioner og frygt at det stod rimelig klart for os, at vi skulle lave musik sammen.
Jeg tror, mange kender følelsen af at være opslugt af hverdagen, hvor man nogen gange glemmer at leve. Den ene dag tager den anden. For mig er e:low et lille kreativt åndehul i hverdagen, hvor jeg rigtigt lever”.


Hvordan kom Morten med i bandet?

Pernille: “Jamen vi vidste godt, at vi ville have en med ud at spille live. Morten og jeg har faktisk arbejdet sammen, og til en fest efter vi var blevet banket i beer pong, kom vi til at snakke om musik, og Morten tilbyd at hjælpe os. Jeg kunne bare mærke med det samme, at han havde den der ild, som vi andre også har”.

Anders: “Ja. han er sådan vores unge energiboost”.

Pernille: “Morten har det sygeste drive, jeg nogensinde har oplevet, og han minder mig lidt om min lillebror nogle gange. Hans humor og energi passer bare lige ind. Det er sygt vigtigt, at man kan sammen med de mennesker man er i band med”.

Morten: “Haha, synes generelt vi har en god drivkraft sammen!”


Hvilke musikere føler I jer mest inspirerede af i forbindelse med e:low?

Morten: “Vi er jo tre mennesker med forskellig smag, så det er et kludetæppe af mange forskellige artister”.

Pernille: “Ja præcis. Anders har en tydelig inspiration fra Hip Hop, jeg er meget inspireret af en Pop, Soul og R&B artister, og Morten har et virkelig stærkt popøre.
Det synes vi godt, man kan høre på vores musik, altså at vi plukker fra mange forskellige genrer og mange forskellige artister”.

Morten: “Præcis, men hvis du skal have eksempler, så er det især den internationale scene: fx. Kendrick Lamar, H.E.R, James Blake, Ariana Grande, Tom Misch, Disclosure og BANKS”.

Det er ofte en udfordring at blive enige om et navn til ens band. Hvad betyder e:low, og hvordan I fandt frem til navnet?

Pernille: “Det var en kæmpe udfordring. Ikke bare at blive enige, men også at finde et navn, alle kunne lide”.

Anders : “Præcis. Pernille spammede mig faktisk med beskeder hele tiden med bandnavne i den periode. Jeg vil sige det sådan, at nogle forslag var mere bedre end andre.“

“Det var sådan noget, vi snakkede om, hver gang vi sad på et værtshus sammen med vores venner, men vi kunne ikke knække nødden. Og fandt vi så endelig et navn vi kunne lide, så var der nogle andre, der allerede hed det”.

“Der er ikke nogen spændende historie om navnet, men nok nærmere utroligt, at vi overhovedet fandt et navn. I sidste ende var det en deadline, der fik os til at sætte os og google og google og lege med ord, inden e:low dukkede op”.


I har for nyligt udgivet jeres første single, Never be alone, og til og med også spillet jeres første liveshow på Studenterhuset i Aalborg. Hvordan var det som nyt band, at præsentere verden for ens helt nye musik?

Morten: “Det er både dejligt, spændende og lidt angstprovokerende, at det er alle steder nu, men det er også mega fedt endelig at kunne dele det. Vi har jo knoklet lang tid op til release og sørget for at det samlede e:low produkt var så færdigt som muligt.”

Anders: “Ja, vi har brugt rigtig lang tid på at sidde i studiet og nørde, så det var på tide at give det liv. Det er jo vores lille baby, så selvfølgelig er man lidt nervøs for at vise den frem til omverdenen... Men folk har taget rigtig godt imod det, og især koncerten var en kæmpe oplevelse.”

Anders: Det var en vild weekend. Dagen før koncerten udkom vores single, og vi mødtes for at øve op til koncerten. På et tidspunkt i løbet af øveren, går vi i Rema 1000. Pludselig, mens vi står i kø til at betale, begynder vores single at spille over Rema’s anlæg! Vores single blev spillet i Vidundergrunden på P3, og tilfældigvis hørte de P3 i Rema. Det var en helt surrealistisk oplevelse, og sindssygt fedt og mega heldigt, at vi var sammen, da det skete”.

Pernille: “Ja det var en syg oplevelse. Først var jeg sikker på, at Morten og Anders tog pis på mig og på en eller anden måde have hacket sig ind i Remas højtalere. Der gik faktisk lidt før jeg troede på dem. Da det gik op for mig dansede jeg rundt imellem kølediskene, mens kunderne i butikken kiggede mærkeligt på mig”.


Hvad handler Never be alone om?

Anders: “Never be alone” handler om venskab. Vi har mange fælles venner, og den er skrevet som en hyldest til dem. Vi startede med et track, og jeg fandt på tekstlinien: “You will never be alone again”. Til at starte med var vi lidt usikre på, hvad sangen egentlig skulle handle om, men midt i vores tvivl ramte corona Danmark. Pludselig kunne man ikke længere ses med alle de folk, man holder af, og da vidste vi, at sangen skulle være en hyldest til venskaberne”.

Pernille: ”Jeg husker mega tydeligt, første aften jeg så nogle af mine venner igen efter at have levet rimelig isoleret.. Jeg sad stille og kiggede på dem. De pjattede og jokede, som de plejer. Jeg blev rørt og sad med tårer i øjnene og udbrød: “Ej hvor har jeg savnet det her!”. Da jeg kiggede på omkvædet til “Never Be Alone” efter den aften, fik teksten helt ny betydning. Jeg vidste, at sangen skulle være en fejring af venskab og vores venner”.


Hvad har I af drømme og planer for fremtiden?

Pernille: “På et lidt højere plan kan man sige, at musik er en stor del af vores liv, og det drømmer vi om, at det skal det blive ved med at være. Vi taler derfor meget om, hvor vigtigt det er, at vi har det godt med det, vi laver. e:low skal gerne give os glæde mange år frem, og ofte har vi nogle ret dybe samtaler om, hvad der er vigtigt, når man sidder som en gammel mand eller kvinde. For os er det, at vi kan efterlade noget, vi kan være stolte af, at vi har været modige og gjort det, der har føltes rigtigt”.

Anders: “Med hensyn til mere konkrete drømme, så drømmer vi nok om mange af de samme ting som mange andre bands: At blive spillet på radioen, at blive signet til et label, at udgive hele albums (sådan nogle med interludes og hele molevitten) og at spille en masse koncerter. Det er klart, at det er en gammel teenagedrøm at komme til at spille fx Roskilde festival. Men det vigtigste er, at vi har hinandens ryg”.

Morten: “Ja. At kunne stå op om morgenen og vide at man med god samvittighed kan gå i gang med at lave musik fordi det var ens job. Det må være en af mine personlige drømme, så ja vi er enige om den bare skal have fuld skrue!”

Tak, det har været dejligt at få et indblik i jeres verden.
Her på falderebet; hvor kan folk finde jer henne?

Man kan finde vores single her:
https://elow.lnk.to/Alone
 
Red.: Alle fotos af Julie Monatuk 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com