Music Business / Podcasts om musikbranchen

Podcasts om musikbranchen

Hvis man ikke er så meget til bøger, så kan man med fordel lytte til nogle af de mange musikerrelaterede podcasts, der kan downloades gratis på nettet eller via en app.
 
Det nemmeste er at downloade en podcast-app såsom Podcast Addict eller lignende. I appen søger man så efter den ønskede podcastserie, og downloader eller streamer efter ønske. Det er supersmart, da man så kan blive klog på musikbranchen imens man f.eks. vasker op, kører i bil, cykler på arbejde, rydder op eller lignende.
 
Et godt tip er at justere afspilningshastigheden til 1,25. Man vænner sig hurtigt til den Iidt hurtigere tale, og kan derved spare mange timers lytning i længden. Man kan justere afspilningshastigheden i både podcast-apps og på YouTube.
Redaktionen har gennemlyttet mere end 350 afsnit af nedenstående podcasts, og kan derfor sige god for kvaliteten heri.
De er listet i en uprioriteret rækkefølge. 

DIY Musicians Podcast
Det populære site, CD Baby, har i flere år kørt med denne podcastserie, der er henvendt til musikere, der gerne vil klare ærterne selv. Den består af en blanding af interviews med indiemusikere og branchefolk samt en række diskussioner omkring aktuelle situationer i musikbranchen. Af emner kan nævnes live performance, sync licensing, music marketing, tourmanagement osv.
Det er en meget god podcastserie, der bliver leveret i en humoristisk og tilbagelænet facon til trods for det til tider fagligt tunge indhold.
Helt klart et lyt værd. Der er over 340 afsnit.
 
Rick Barker var Taylor Swifts første manager gennem Big Machine Records. Han er bl.a. også forfatter til bogen The 150.000 dollar music degree. Han er stadig en meget aktiv person i branchen, og med hans Music Industry Blueprint og dertil hørende podcast, lærer han dig en lang række tips og tricks omkring markedsføring og branchen som sådan. Det handler især om, hvordan man som artist bedst bruger Facebook, e-mails, Instagram, Twitter, Spotify, YouTube osv. Det er en god podcastserie, som alle kan lære noget af. Der er over 280 episoder.
 
Renman Music & Business
Steve Rennie er co-founder af Artistdirect.com og tidligere manager for det populære band, Incubus. Han har nu lavet sit eget talkshow, hvor han interviewer musikbranchens tunge drenge her i blandt CEOs fra Atlantic Records, Virgin Records, Capitol Records samt prominente spillestedsledere, promotere, tourmanagers, music techs, advokater og A&R execs.
Det er en fremragende serie med et højt fagligt niveau og god lydkvalitet. Serien er primært lavet som videocasts, men den kan også findes som podcast, hvilket kan være tidsbesparende, da man så kan foretage sig andet imens.
Hovedparten af indholdet er gratis, og kan findes på hans YouTube-kanal og via en podcast-app. Dog tilbyder han også, at man kan få den fulde pakke, der blandt andet inkluderer en 30 min coaching session via Skype. Den koster 299 dollars.
Det kan virkeligt anbefales, at man lytter til disse podcast, da de er fulde af nyttig viden, som man ikke kan finde skrevet i de musikrelaterede fagbøger.
Serien henvender sig primært til dem, der allerede har en smule erfaring fra branchen, men som gerne vil vide mere om music management og musikbranchen generelt.
Hvert afsnit varer mellem 45-75 minutter, og der er over 130 afsnit. Kanalen har over 600 videoer i alt.
Han tilbyder også adgang til et online kursus og portal for cirka 180 kr om måneden. 
 
David Hooper fra Nashville er vært for podcastserien, Music Busniness Radio, der består af interviews med erfarne personer fra musikbranchen her iblandt artister, producers, managers, promoters, execs osv. Niveauet og tempoet er højt, og lyden er i god kvalitet. Helt klart et lyt værd.
Der er pt. 205 afsnit.
 
Endnu en spændende podcast om bl.a. music marketing og music management. Podcasten er lavet af pladeselskabet Kill Rock Stars og med selskabets CEO Portia Sabin bag mikrofonen. Det er en amerikansk podcast med base i Washington. Der er over 190 afsnit. De har stoppet deres virksomhed, men der er stadig meget guld at hente i deres mange podcasts. 
 
Det verdenskendte Berklee College of Music har udgivet deres egen podcast. Emnerne springer lidt frem og tilbage, det er stadig underholdende og lærerigt. Der er over 70 podcasts.
 
 
Danske musikpodcasts
 
Pelle Blarke er musiker og manden bag Coolsound Records. Han har lavet en podcastserie, hvor han interviewer erfarne personer i den danske musikbranche. Det er både underholdende og fagligt interessant. Samtidig er det unikt med en dansksproget musikbranchepodcast. Der er bl.a. interviews med Per Vers, Jan Jensen fra ANR, musikeren Kim Nowak-Zorde og Gunnar Madsen fra SPOT Festival.
Der er over 30 afsnit.
 
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com