Demo og PR / Foto og video

Foto og video

Fotografer
Peter Drastrup - Freelance documentary photographer - Aalborg
Lokalfunderet freelancefotograf med et unikt udtryk. Se mere på hjemmesiden. 
 
Musiker, videoproducer og musikfotograf. Se mere på hjemmesiden. 
 
Lokal fotograf, der gør sig i mange stilarter. Se mere på hjemmesiden. 
 
Lokal musikfotograf, der blandt andet har lavet sessions for Phonic Love, Act of Cohesion, Saints Syndicate, Delta Shakedown og Final Hour. En af vinderne af den landsdækkende FotoMarathon 2014. Kontakt ham her
 
Grum Foto  - Aalborg
Lokal musikfotograf der både tager bandfotos og koncertfotos. Kontakt.
 
Morten Rygaard - Aarhus
Morten Rygaard er en verdensberømt fotograf og har blandt andet vundet et hav af internationale priser samt lavet arbejde for Beyoncé, Justin Bieber og David Gahan.
 
____________________________________________________________ 
 
AMP er desværre kun bekendt med ganske få bandfotografer fra Aalborg. Hvis du selv skulle være sådan en, så send en besked via kontaktformularen. Så vil der være mulighed for at få et link op på denne side. Det er gratis. Vi vil dog prioritere fotografer, der allerede har erfaring med bandfotografi. 
 
_________________________________________________________________
 
Musikvideo
 
En nyere, aalborgbaseret multimedievirksomhed, der bl.a. tilbyder komplet produktion af musikvideoer og livesessions.  
 
Lokal fotograf og videoproducer. Har lavet en række livesessions med bl.a. Freja Würtz og H.P. Lange. Se mere på hjemmesiden og på The Hideout
 
Kælderlarm - Aalborg
Aalborgs svar på La Blogothèque. De er Aalborgs mest aktive producenter af livesessions. De holder til i DOK Studio i Aalborg. 
 
Uffe Birk - Ikast
Uffe Birk tilbyder blandt andet at filme, tracke og producere live sessions og koncerter. Tjek hans portfolie ud. 
 
Lokal fotograf og videoproducer der bl.a. har lavet musikvideoer til JJ Paulo og Stigma.
Se mere på hjemmesiden.
 
Emil Vinther har produceret musikvideoer for en hel del nordjyske bands. Hans referencer tæller blandt andet The Hedgehogs, Essence, Act of Cohesion, Touching Grace, Jonas Schou, The Devil's Tiny Chains samt Blood Eagle (Kbh.).   
  
Flemming Bo Media - København
Flemming Bo er en aktiv videoproducent. Han har lavet arbejde for blandt andet Det Danske Filminstitut, Distortion Festival, A:larm, Hymns from Nineveh, Roskilde Festival og TV2 Zulu.
 
Out in the North - København
Out in the North er den danske pentant til det meget populære, franske                     La Blogothèque. De har speciale i interimistiske livevideoer, hvor man spiller i naturlige omgivelser og ofte udenfor. Deres produktionsmetode henvender sig af samme grund til akustisk musik og indierock. 
 
Bang Productions - Roskilde
Har lavet videoproduktion for bl.a. Cody, Dirty Old Town, I Got You On Tape, Daniel Silfen og Soundvenue. 
 
____________________________________________________________
 
Online værktøjer
Hvis I gerne vil have en musikvideo, men ikke har de store budgetter men en masse tid, så findes der nogle hurtige og nemme løsninger på nettet. Det koster typisk lidt over 200kr pr. 1080p HD video.
 
På Lyric.tv har de gjort det nemt at synkronisere tekst og video. Kort fortalt skal man blot importere teksten og musikken og så trykke på space hver gang, der bliver sagt et ord.
Når man er færdig, kan det eksporteres som projektfil til Flash, After Effects, Premiere eller Final Cut Pro. Meget smart. 
 
På Renderforest kan du hurtigt og nemt lave en flot, animeret musikvideo. Det er gratis, hvis man kan leve med et vandmærke nede i hjørnet. Ellers koster det fra cirka 10 dollars om måneden. Stadig meget billigt.  
 
Rotor er en automatisk videogenerator, der hurtigt kan skabe en flot video ud af det materiale du oploader hertil. Det er meget simpelt at bruge. En enkelt video koster fra 19 dollars. Man kan også betale cirka 75 dollars om året (Rotor Essentials), og så få mulighed for at lave 12 videoer hvert år. Det er rigtig billigt. De har også andre pakker, hvis man vil have mere (DIY, Pro, Indie). 
 
Her kan du også producere en musikvideo online. Det er ret simpelt. Selv om du måske ikke får verdens mest fancy video her, så er mulighederne mange og prisen lav. 
Tjek hjemmesiden for priser.
 
____________________________________________________________
 
Videoredigeringsprogrammer
 
Et af verdens bedste videoredigeringsprogrammer. Er brugt til mange, store biograffilm. Høj læringskurve men har uendeligt med muligheder. 
 
Et af verdens bedste videoredigeringsprogrammer. Er brugt til mange, store biograffilm. Høj læringskurve men har uendeligt med muligheder. 
 
Apple iMovie (gratis)
iMovie er ikke det mest advancerede program, men man kan komme langt med det. Det er gratis og virker kun til Apple/Mac. 
 
Lightworks (gratis eller betalt)
Et ganske fint videoredigeringsprogram. Techradar har udpeget Lightworks til at være det bedste gratis redireringsprogram i 2021. 
Der er også en Pro-version, hvis du på et tidspunkt mangler flere features. For de fleste er gratisversionen tilstrækkelig. 
 
Dette er Sonys bud på et godt program. Det er vældigt populært, og det kan stort set alt. 
 
Shotcut (gratis)
Shotcut er ikke det nemmeste program at bruge, men det er gratis, og mulighederne er stadig mange. 
Det er Linux-baseret. 
 
VSDC Free Video Editor (gratis eller betalt)
VSDC har både en gratis version og en betalt version. Du kan komme forholdsvist langt med den gratis version.  
 
Som navnet antyder er det et online videoredigeringsprogram. Fordelen er at du ikke skal installere, lagre eller downloade en masse ting. Du er samtidig ikke låst til at bruge én bestemt computer. Det betyder, at hele bandet kan være med til redigere i videoen hjemmefra hver især. 
 
DaVinci Resolve (gratis eller betalt)
DaVinci har lavet en gratisudgave af deres videoredigeringssoftware. Programmet kan stort set alt det, som du kunne drømme om. 
 
____________________________________________________________

Lokale fotografer og musikproducere
Der findes en række lokale fotografer og producere, der gerne arbejder freelance.
Hvis du er en af dem og samtidig ønsker at stå noteret på denne side, så henvend dig til AMP via denne kontaktformular.

 

 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com