Cool Stuff / Hjælp til musikforeninger

Hjælp til musikforeninger

 
Hvis du er involveret i foreningslivet og har brug for vejledning og gode råd herom, så kan du drage nytte af disse links. 
Der er også meget hjælp at hente, hvis du gerne vil stifte din egen musikforening.
Det er relativt nemt, hvis du har sans for administration og iværksætteri. Det vigtigste er, at du brænder for det samt, at du er villig til at bruge en masse tid og arbejde på det - især i opstartsfasen. 
 
Hvis du ønsker at stifte en forening, så skal du kontakte Sundhed og Kultur, der er en del af Sundheds- og Kulturforvaltningen hos Aalborg Kommune. De hjælper også gerne med svar på de fleste spørgsmål. Så start med at kontakte dem. 
 
Du kan også få hjælp hos ORA, der udkommer med en specifik bog omkring opstart af øvelokaleforeninger. Nick Siriwadh fra Aalborg Musikportal er hovedforfatter herpå. 
 
Aalborg Musikportal tilbyder også rådgivning omkring stiftelse af musikforeninger samt rådgivning og assistance (ikke gratis) omkring medlemshåndtering, regnskab, forfatning af vedtægter og ordensreglementer, udvikling af en sund foreningskultur samt almen drift. Det gælder også for allerede etablerede foreninger i Aalborg og Nordjylland, der f.eks. kunne ønske at optimere bestyrelsesarbejdet, foreningsdriften eller blot vil aflaste den siddende bestyrelse. Der tilbydes også hjælp til bestyrelser og foreninger, der er gået i stå eller har fået ny bestyrelse og som mangler et skub fremad.  
Så hvis I har problemer med foreningsarbejdet eller f.eks. gerne vil opstarte en ny øvelokaleforening, men ikke ved hvordan, så er der hjælp at hente.
Kontakt os her for detaljer.
 
 
_________________________________________________________________ 
 
Et par af de bedste bøger om emnet er:
 
Denne bog forklarer kort og præcist, alt hvad man bør vide, når man stifter og driver en forening. Forfatteren er professor i erhvervsret og har skrevet flere bøger om emnet. Bogen er et 'must have' for alle foreningsbestyrelser.
 
Denne bog er lidt nemmere at læse end Hasselbalchs og rummer omtrænt det samme. Det kan anbefales, at man læser begge bøger, så man får et differentieret syn på sagen.  
 
En fin bog der som de andre kommer rundt om alle de vigtige aspekter i forbindelse med ledelse af en forening. Den kan downloades via linket. 
 
En bog om de retslige forhold i forbindelse med foreninger. Det er en ret tyk bog, men den er rigtig fin som bl.a. opslagsværk. 
 
En bog om hvordan du i praksis kan arbejde med demokrati i din forening. 
 
En håndbog og opslagsværk om ledelse af frivillige og udvikling af foreninger.
 
Og hold øje med ORA og deres bog omkring øvelokaleforeninger. 
_________________________________________________________________
 
 
Ud over dette er der meget hjælp at hente på internettet. 
 
ORA kan bistå med kompetent rådgivning omkring stiftelse og drift af
musikforeninger og især øvelokaleforeninger. Tjek dem ud og giv dem et kald. 
  
På denne hjemmeside finder du blandt andet en hurtig gennemgang af hvordan og hvorfor, man skal have styr på sine vedtægter. 
De har også en gratis telefonrådgivning, der kan hjælpe dig med at blive lidt klogere på foreningsstiftelse, foreningsret osv. 
 
 
 
 
 
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com