Music Business / MUSAM (1985-2020)

MUSAM (1985-2020)

 
 
MUSAM var en forening, der blev stiftet i 1985. Navnet er en forkortelse for Musisk Sammenslutning Aalborg.
MUSAM's formål var primært at forbedre forholdene for Aalborgs rytmiske musikmiljø, at øge samarbejdet mellem byens aktører samt at arbejde på en langsigtet politik for musikmiljøet. 
 
I praksis har MUSAM fungeret som et bevillingsorgan, der har tildelt kommunale økonomiske midler til lokale musikaktører via tre årlige ansøgningsrunder (De fleste år cirka 500.000 kr årligt og de seneste år lidt mindre). I de tidlige år har MUSAM stået for tildeling af støtte til bl.a. Skråen, Studenterhuset, 1000Fryd, Huset og Den Blå Festival. 
I hele 35 år har MUSAM haft en væsentlig rolle for Aalborgs musikmiljø, og hundredevis af aalborgensiske bands har nydt godt af støtten og rådgivningen fra MUSAM.  
Det estimeres at MUSAM sammenlagt har uddelt over 14.000.000 kr samt hjulpet hundredevis af lokale bands og aktører. 
 
For øget armslængde var MUSAM en selvstændig forening, der indgik i et samarbejde med Aalborg Kommune. MUSAM var derfor ikke en kommunal institution.
 
MUSAM's bestyrelser gennem årene bestod af en række erfarne, lokale musikere og musikbrancherelaterede personer, der til sammen havde et godt overblik og Aalborgs musikmiljø. Det var meget unikke konstellationer, som sjældent er set i helt samme form. 
 
Aalborg Kommune valgte at stoppe samarbejdet med MUSAM og dermed også tildelingen af bevillingsmidler, så der kunne kanaliseres penge over i det nye Aalborg Kommunes Rytmiske Musikudvalg. De oprettede lignende puljer som MUSAM’s, og overtog dermed i praksis MUSAM's funktion.
MUSAM stod derfor reelt uden nogen opgave og indhold, hvilket resulterede i at MUSAM valgte at lukke foreningen ned i december 2020. 
Dermed er 35 års aalborgensisk musikhistorie slut.
 
Fra MUSAM skal der lyde en stor tak til alle, der har deltaget i foreningen eller på anden vis været involveret. 
 
---- 
 
MUSAM har fået en plads her på Aalborg Musikportal. Både til oplysning og til minde.
Skulle du have MUSAM-relaterede spørgsmål, så skriv en besked i kontaktformularen.  
 
 
 
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com